![]() |
PRESTAKUNTZA-PLANA
– Okintzako oinarrizko prozesuak.
– Pastelgintzako oinarrizko prozesuak.
– Okintzako eta pastelgintzako banaketa
– Elikagaien industriako eragiketa osagarriak.
– Bezeroentzako arreta.
– Pastelgintzako ore eta produktuen elaborazioa.
– Txokolate, gaileta, pasta eta izozkien elaborazioa.
– Zientzia aplikatua I.
– Zientzia aplikatua II.
– Komunikazioa eta gizarte I.
– Komunikazioa eta gizarte II.
– Laneko prestakuntza eta orientabidea.
– Lantokiko prestakuntza.
– Tutoretza eta orientabidea I.
– Tutoretza eta orientabidea II.
LORTUTAKO GAITASUNAK
– Okindegi-produktuak lantzeko beharrezkoak diren osagaien formulazioan, dosifikazioan eta oratzean laguntzea.
– Zatiketa, boleatu, atsedena, osatu, oholeztatu, hartzidura eta greñado masa-mota eta egin behar den produktu bakoitzari dagokion teknika laguntzarekin eman.
– Laguntzarekin, zatiketako, hasitako boleado-ko, eratutako atsedeneko, hartzidurako eta masa-mota bakoitzerako egokiak diren greñado-etako eta lantzeko produktuko teknikekin, ematea.
– Lehengaiak, makineria eta lortzeko oinarrizko teknikak aplikatuz ogi-mota desberdinak egitea.
– Betegarri gaziak prestatzea okindegi-produktuetako ondorengo erabilerarako egokiak direnak, egositzeko eta frijitzeko oinarrizko teknikak erabiliz, eta produktu gordinak erabiliz, landare eta fruitu lehorrak erabiliz, beste batzuen artean.
– Opil-produktuak egitea eta apaintzea, kontsumorako egoki egiten dituenak eta salmentarako erakargarritasunak izateko oinarrizko teknikak eta arauak erabiliz.
– Opil-produktuetarako kremak eta estaldurak egitea, oinarrizko teknikak eta arauak erabiliz.
ZIKLOAREN IRTENBIDEAK
– Okintzako eta opilgintzako laguntzailea.
– Pastelgintzako laguntzailea.
– Pastelgintzako biltegiko laguntzailea.
– Pastelgintzako saltokiko enplegatua.
– Biltegiko laguntzailea.
– Salmentako laguntzailea.
IKASTETXEAK
• OINARRIZKO MAILAKO L.H.