Sukaldaritza eta gastronomia

HETEL HOSTELERIA Y TURISMO

 

hosteleriayturismo2  Sukaldaritza eta gastronomia

 

 

persona

IZAERA

– Ziklo honetan izena ematen duenari sukaldaritza gustatu behar zaio, eta, gainera, lanean txukuna izateaz gain, eskuz trebetasun handia izan behar du.
– Ia beti beste batzuekin batera ariko da lanean. Beraz, harremanetarako erreztasuna izan behar du eta ekipoan lan egiteko gaitasuna

 

plan de formacion

PRESTAKUNTZA-PLANA

1 Modulua Sukaldaritzako produktuak
2 Modulua Elikagaiak manipulatzeko segurtasuna eta higienea
3 Modulua Sukaldaritzako teknikak
4 Modulua Elikagaien aurretiazko elaborazioa eta kontserbazioa
5 Modulua Eskaintza gastronomikoak
6 Modulua Pastelgintzako eta gozogintzako oinarrizko prozesuak
7 Modulua Jatetxe arloko postreak
8 Modulua Laneko prestakuntza eta orientabidea
9 Modulua Enpresa eta ekimen sortzailea
10 Modulua Ingeles teknikoa
11 Modulua Lantokiko prestakuntza

 

competencias adquiridas

LORTUTAKO GAITASUNAK

– Eskaintza gastronomikoak definitzea, hornikuntza egitea eta kontsumoak kontrolatzea
– Elikagai-mota guztiak aurrez elaboratzea eta kontserbatzea.
– Aplikazio ugariko oinarrizko elaborazioak eta oinarrizko platerak prestatzea.
– Mota guztietako sukaldaritzako elaborazio konplexuak eta zerbitzurako norberak sortuak prestatzea eta aurkeztea.
– Gozogintzako eskaintza sinpleak definitzea, barne-hornikuntza egitea eta kontsumoak kontrolatzea.
– Pastelgintzarako eta gozogintzarako oreak, pastak eta aplikazio ugariko oinarrizko produktuak elaboratzeko lanak egitea eta/edo kontrolatzea.
– Ore eta pastekin egindako produktuak, sukaldaritzako postreak eta izozkiak elaboratzea eta aurkeztea.
– Jatetxe arloan segurtasun- eta higiene-arauak eta ingurumena babesteari buruzkoak betez jardutea.
– Enpresa mundua ezagutzea, eta enpresa bat sortzen ikastea.

 

salidas

ZIKLOAREN IRTENBIDEAK

Lan-eremua: Ondorengo leku hauetan arituko da sukaldari, batez ere: jatetxeetan, hoteletan, catering-enpresetan, ospitaletan, kafetegietan, pizzerietan, hanburgesategietan. Bestalde, a) Gozogile-lanetan ari daiteke: jatetxeetan, hoteletan eta catering-enpresetan. b) Gozogintza-lanetan. c) Harakindegietan, urdaitegietan eta arraindegietan.Esperientzia handia duena sukaldeburua izatera iritsi daiteke. Sukaldaritza autoenpleguan aritzeko aproposa da, eta sukaldariak bere taberna edo kafetegia ireki dezake.

Goi-mailako ikasketak: Humanitateak eta Gizarte Zientzietako Batxilergoa. Natura eta Osasunaren Batxilergoa. Goi mailako heziketa zikloak

 

centros

IKASTETXEAK

Egibide
Peñascal Bilbao

 

• ERDI MAILA

telefonoa

94 620 23 50

EMAIL-a

hetel@hetel.org

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

helbidea

Andra Mari 5, bajo 48200, Durango (Bizkaia)

Andra Mari 5, bajo • 48200, Durango (Bizkaia) • Tel: 94 620 23 50 

Copyright © 2023 HETEL. Eskubide guztiak erreserbatuta.