![]() |
IZAERA
– Ziklo honetan matrikulatzen den ikasleak trebea izan beharko du antolamenduan, merkataritzan eta datuak aztertzen.
– Ia beti lan ekipoak izango ditu bere kargu, eta, ondorioz, komeniko zaio jendearekin harremanak izateko eta komunika tzeko erraztasuna, eta talde lanerako gaitasuna izatea.
PRESTAKUNTZA-PLANA
1 Modulua Lehengaien hornitze-kontrola
2 Modulua Sukaldeko aurretiazko elaborazio eta kontserbazio prozesuak.
3 Modulua Sukaldeko gozogintza eta pastel-gintzako elaborazioak.
4 Modulua Sukaldaritzako elaborazio prozesuak
5 Modulua Sukaldeko ekoizpen-kudeaketa.
6 Modulua Kalitate- eta elikagaien segurtasun eta higiene-kudeaketa
7 Modulua Gastronomia eta elikadura
8 Modulua Administrazio- eta merkataritza-kudeaketa jatetxe arloan.
9 Modulua Giza baliabideak eta talde-zuzendaritza jatetxe arloan.
10 Modulua Ingelesa
11 Modulua Sukalde-zuzendaritza proiektua
12 Modulua Laneko prestakuntza eta orientabidea
13 Modulua Enpresa eta ekimen sortzailea
14 Modulua Lantokiko prestakuntza
LORTUTAKO GAITASUNAK
– Sukaldaritza produktuen eskaintza zehaztu, prezioak jartzeko eta prozesuak estandarizatzeko, aldagai guztiak kontuan izanik.
– Lehengaien hornikuntza, biltegiratze lanak eta banaketa egin.
– Languneen, makinen, tresnerien eta erreminten prestatze lanak kontrolatu.
– Sukaldaritza elaborazioen gauzatzea antolatu. Elaborazioen bukaera eta dekorazioa begiztatu.
– Ontziratze edo eta kontserbazio prozesuak begiztatu.
– Sukaldeko zerbitzuen garapena kontrolatu.
– Lan taldeak kudeatu eta koordinatu.
– Bere parekoekin, nagusiekin, bezeroekin eta menpekoekin komunikatu, modu eraginkorrak erabiliz.
– Enpresa txiki bat sortzeko eta funtzionamenduan mantentzeko oinarrizko gestioa egin, eta bere lanbidean sortzailea izan.
ZIKLOAREN IRTENBIDEAK
Lan-eremua: Sukaldaritza produktuen eskaintza zehaztu, prezioak jartzeko eta prozesuak estandarizatzeko, aldagai guztiak kontuan izanik. Lehengaien hornikuntza, biltegiratze lanak eta banaketa egin. Languneen, makinen, tresnerien eta erreminten prestatze lanak kontrolatu. Sukaldaritza elaborazioen gauzatzea antolatu. Elaborazioen bukaera eta dekorazioa begiztatu. Ontziratze edo eta kontserbazio prozesuak begiztatu. Sukaldeko zerbitzuen garapena kontrolatu. Lan taldeak kudeatu eta koordinatu. Bere parekoekin, nagusiekin, bezeroekin eta menpekoekin komunikatu, modu eraginkorrak erabiliz. Enpresa txiki bat sortzeko eta funtzionamenduan mantentzeko oinarrizko gestioa egin, eta bere lanbidean sortzailea izan.
Goi-mailako ikasketak: Giza Nutrizioko eta Dietetikako Gradua. Elikagaien Zientziaeta Teknologiako
IKASTETXEAK
• GOI MAILA